Architecture

Glasgow extension

  • YEAR : 2018
  • LOCATION : Glasgow
  • CATEGORY : Domestic
  • CREATIVE DIRECTOR : Jamie Cooper
  • VISUALIZATION : Sketch layouts

After a period of long consultation with the client where we discussed the use of the building, space required and design budget, this Oak clad design was agree upon.

 

Pavilion style rear extension in Sheildhall with large glazed rooflight, Cedar lining boards, powder coated grey aluminium soffit and fascia details, the new extension is opened up into the existing house via a large slap-out, bringing light and space into a cramped Kitchen area. This family home is a busy hub at the weekend where relations congregate on a Sunday.

 

The large rear facing glazed doors capitalize on a fabulous view over an area of protected wild woodlands, where it is not uncommon to see Deer and Foxes roaming.